Mikä kumman NLP

Julkaistu Jul 28, 2023 |

NLP:n hämmästyttävä voima

NLP keskittyy positiivisten tulosten aikaansaamiseen

Ehkä tiesitkin, että NLP-lyhenne tulee sanoista “neurolinguistic programming” eli neurolingvistinen ohjelmointi. Mutta tiesitkö myös, että NLP:n tekniikoita hyödyntämällä voit oppia muuttamaan kokemuksiasi ja hallitsemaan omia ajatuksiasi?

NLP on ajattelutapa ja toimintamalli, jonka avulla voit kehittää omaa toimintaasi erilaisissa tilanteissa. Toimintasi taustalla on aina jonkinlaisia uskomuksia, ajattelun rakenteita ja tunteita, jotka saattavat joskus häiritä haluamiesi päämäärien saavuttamista. NLP:n myötä pystyt muuttamaan ajatuksiasi ja siten saavuttamaan niitä tavoitteita, joita haluat.

NLP on siis ikään kuin oppi siitä, miten aivosi toimivat ja miten omaksumasi informaatio vaikuttaa käyttäytymiseesi. NLP:n taustaoletuksena on, että kaikenlaisen käyttäytymisen taustalta voidaan löytää rakenne, jota voidaan tietoisesti muuttaa.

Tarkastelun kohteena ei kuitenkaan ole nykyinen ajattelutapasi tai sen juurisyyt, vaan se, miten saat ohjelmoitua itsellesi menestystä ja onnistumisia tuottavan ajattelun rakenteen. NLP:ssä keskityt siis positiivisten tulosten aikaansaamiseen, etkä esimerkiksi siihen, miksi ajattelusi on sellaista kuin se on. NLP-menetelmät pitävät sisällään vahvoja suggestioita ja omien voimavarojen järjestelmällistä käyttöönottoa.

Voit saada hyviä tuloksia NLP:n avulla todella monenlaisissa tapauksissa. Keskeistä on se, että ajattelusi muuttuu siten, että se mallintaa menestystä ja onnistumista negatiivisuuden tai epäselvyyden sijaan.

NLP:stä on sinulle apua esimerkiksi tilanteissa, jossa haluat saavuttaa jonkun tavoitteen, kehittää itseäsi, oppia kommunikoimaan paremmin tai muuttaa jonkun elämääsi haittaavan uskomuksen. Voit hyötyä NLP:n tekniikoista myös silloin, jos haluat esimerkiksi eroon pelosta, hoitaa fobiaa, alakuloista mieltä tai muuttaa toimimattomia elintapoja.

Koska NLP keskittyy menneisyyden analysoinnin sijaan menneisyyden kokemusten muuttamiseen voimavaroiksi, positiivisiin tuloksiin ja tulevaisuuden menestykseen, sen tekniikat toimivat hyvin erilaisten tilanteiden ratkaisemisessa. Tekniikoita onkin hyödynnetty paljon myös muun muassa urheilijoiden ja johtajien henkisessä valmennuksessa.

Käytän valmennuksissani NLP:n tekniikoita kokonaisvaltaisesti sinun tilanteesi huomioiden. Usein asiakkaat hämmästyvät NLP:n kokonaisvaltaista muutosta aiheuttavasta voimasta.

Uutta rakentavin terveisin,

Reetta