Menetelmänä kognitiivinen hypnoosi

Julkaistu Jul 28, 2023 |

Miten kognitiivinen hypnoosi eroaa muista hypnoosin muodoista?

Kognitiivinen hypnoterapia on enemmän kuin hypnoosi

Olet ehkä kuullut, että hypnoosia on hyödynnetty erilaisten riippuvuuksien hoidossa sekä elämäntapojen muuttamisessa hyvin tuloksin. Hypnoosia voidaan hyvin käyttää myös muiden haasteiden hoidossa tai erilaisten elämäntilanteiden selkeyttämisessä. Hypnoosilla voidaan muuttaa sitä tapaa, jolla tiedostamattasi tuotat ja ylläpidät emotionaalista kärsimystä omassa arjessasi.

Harkitse kognitiivista hypnoterapiaa hoitomuodoksi, jos esimerkiksi kärsit pelkotiloista, ahdistuksesta, unettomuudesta, syömishäiriöistä tai kielteisistä ajatuksista. Kognitiivisesta hypnoterapiasta voi olla apua myös elämänmuutoksen toteuttamisessa.

Kognitiivinen hypnoterapia poikkeaa perinteisestä käsityksestä hypnoosihoidosta, jossa asiakas ymmärretään passiivisena suggestioiden kohteena. Kognitiivisessa hypnoterapiassa olet aktiivisemmassa roolissa verrattuna perinteisempään hypnoosihoitoon. Mieleesi ei juurruteta ajatusta ulkopuoleltasi, vaan hypnoosi johdattaa sinut omien ajatustesi, voimavarojesi ja selkeyden äärelle, tätä kutsutaan utilisiaatioksi.

Kognitiivisen hypnoterapian avulla voidaan tunnistaa ongelmat ja niiden taustatekijät. Terapian myötä löydämme sinun resurssisi ja vahvistamme ratkaisuun johtavia mielikuvia sekä mielentiloja.

Voit saada kognitiivisen hypnoterapian avulla käyttöösi ei-tietoisen mielesi työkaluja, joilla pystyt saavuttamaan toivomasi mielentilan ja potentiaalin. Sinun on mahdollista säädellä paremmin esimerkiksi sellaisia tilanteita arjessasi, jotka koet haastaviksi ja stressiä aiheuttaviksi. Voit kirkastaa ja selkeyttää ajatuksiasi, pystyt paremmin rentotumaan ja palautumaan sekä saat suunnattua energiaasi sinulle tärkeisiin asioihin.

Kognitiivisen hypnoterapian menetelmä pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja positiiviseen psykologiaan. Terapia voi aiheuttaa muutoksia kokemuksiisi ja havaintoihisi, mutta lisäksi se vaikuttaa tunteisiin, aistimuksiin ja toisinaan myös käyttäytymiseen.

Kognitiivisen hypnoterapian tehokkuutta on tutkittu empiirisesti ja sen käytöstä on pitkäaikaista kliinistä kokemusta. Tutkimuksissa sen on havaittu olevan toimivampi hoitomenetelmä kuin esimerkiksi kognitiivinen tai behavioraalinen tekniikka yksinään käytettynä.

Kognitiivista hypnoterapiaa voidaan käyttää kaikissa (lyhyt)terapian vaiheissa: sen avulla tunnistetaan ongelmat ja niiden juuret, kartoitetaan valmiutesi ja (esitietoiset) resurssit sekä synnytetään ja vahvistetaan korjaavia ratkaisumielikuvia ja mielentiloja.

Voit varata minulta hypnoosia varten kolmen käyntikerran sarjan. Sisällytän kognitiivista hypnoterapiaa myös valmennuspakettieni eri vaiheisiin sinua parhaiten palvelevalla tavalla.

Hypnoottisin terveisin,

Reetta